I alla år har jag haft stort intresse av böcker - och oftast dess innehåll också. Senaste åren för bokbinderi. Jag har deltagit i många år i kurser som Bokbindare-Vännerna anordnar i Lerum med Göran Arfvidsson som lärare. Där fick jag bl. a. möjlighet att binda in "min egen bok" i skinnband och med kasett - tjusigt resultat.
Exlibris är gjort av konstnären Hilding Hultberg från Björboholm, som vi umgicks en del med och köpte tavlor och träskulpturer av.

Det började redan i tidig ungdom i föräldrahemmet i Majorna. Mitt natthärbärge , en säng intill vår bokhylla som gjorde att jag kunde ta del av Albert Engströms samlade verk, Selma Lagerlöv och Strindberg. Naturligtvis fanns då också den populäre läkaren Axel Munthes "Boken om San Michele". De finns nu i vår bokhylla. Där finner man också Göteborgs och Majornas historia finner liksom medicinhistoriska böcker och svensk historia. Till San Michele kom Solveig och jag först på "gamla dar". Däremot gjorde min mor och jag utflykt till Engströms atelje i Grisslehamn. Jag gick också en fullständig teckningskurs på Hermods kanske bl.a. för att "kopiera" en del av hans teckningar. Senare besökte vi museet Eksjö med en stor utställning om Albert Engström.

1700-talet är intressant med Linne och Rosenstein, som var föregångare i utbildningen av medicinare. Se t. ex. siten: www.bengtdahlin.se, som hade 76.000 besök senaste året!
Naturböcker inte att förglömma. Mitt intresse har spänt över allt från insekter (fjärilar och skalbaggar) till fåglar och förstås botanik speciellt svampar.
Ja så förstås all medicinsk litteratur som jag under och efter studietiden kämpat mig igenom. De första var anatomiböckerna - Rauber och Kopch, tre telefonkatalog tjocka böcker. Nu klarar jag mig med boken "Anatomi i klartext" på 300 sidor - rekommenderas.

 

 

Bokbindaren

Vad en bokbindare står för.

Mina böcker

Vad man gör på en bokbindarkurs.

Om Albert Engström

Som sagt. Det började redan i tidig ungdom i föräldrahemmet i Majorna. Mitt natthärbärge , en säng intill vår bokhylla som gjorde att jag kunde ta del av Albert Engströms samlade verk.

Kulturen i Grisslehamn

Gamla och nya ateljen i Grisslehamn. Den gamla var vad vi besökte en gång på 1940-talet.